Caută
Close this search box.

Maxima fragilitate masculină

Citeste articolul

Cuprins

Punctul vulnerabil

Prostat este considerată pe bună dreptate punctul de maximă fragilitate masculină. Dizarmoniile şi blocajele energetice la nivel sexual conduc adeseori la afecţiuni fizice, atât la bărbaţi cât şi la femei, prin fenomenul numit somatizare (transpunerea patologică, în planul fizic, a unui dezechilibru emoţional sau energetic). În cazul bărbaţilor, organul fizic/anatomic cel mai susceptibil şi vulnerabil pentru a dezvolta probleme funcţionale şi degenerări este PROSTATA. Afecţiunile care apar atunci pot fi benigne, precum prostatitele, chisturile, adenoamele de prostată, dar și maligne, cancerigene, precum cancerul de prostată. Bolile de prostată afectează la nivel mondial circa 75-85% dintre bărbaţii cu vârste de peste 50 ani!

O soluție puțin cunoscută

Continența amoroasă ne poate ajuta enorm să:

– eliminăm pentru totdeauna posibilitatea apariției unor astfel de probleme de sănătate ale prostatei,

– să ne bucurăm de o viaţă erotică amoroasă  foarte împlinitoare, graţie practicării continenţei amoroase perfecte, care este cu uşurinţă posibilă prin exersarea perseverentă a acestei metode revoluţionare.

Prostata

Prostata este o glandă a aparatului genital masculin, de forma și dimensiunea unei castane, localizată sub vezica urinară și în fața rectului (ultima parte a intestinului gros, care se termină prin orificiul anal).

Poziţionarea prostatei la intersecția aparatului urinar cu aparatul reproducător masculin face ca mușchii prostatei să aibă o funcție importantă atât în timpul ejaculării, cât și în timpul urinării, ei fiind cei care împing lichidul seminal pe uretră.

Rolul prostatei în anatomia bărbatului este de a secreta lichidul prostatic. Acesta este un fluid alcalin, lăptos la culoare, bogat în calciu, enzime de coagulare, antigene, enzime, zinc și acid citric. În momentul producerii ejaculării, lichidul prostatic este excretat/vărsat în spermă, înainte ca aceasta să fie expulzată în momentul ejaculării. Lichidul prostatic este cel care conferă aspectul lăptos spermei și ocupă circa 25-30% din volumul spermei.

Blocaje și dizarmonii

Blocajele și dizarmoniile energetice la nivelul prostatei se manifestă și sub formă de afecțiuni fizice, unele dintre ele chiar fatale. Afecțiunile cele mai răspândite ale prostatei sunt: prostatita, adenomul de prostată și cancerul prostatic.

Din punct de vedere energetic şi subtil, prostata se comportă precum un regulator de flux al energiei sexuale, fiind ultimul „punct de control” unde această energie poate fi oprită din a părăsi trupul

După cum am văzut, sănătatea acestei glande depinde în cea mai mare măsură de asigurarea unei curgeri fluide şi armonioase a energiei în această zonă, evitându-se acumulări periculoase care pot conduce la problemele enumerate anterior. Orice formă de sedimentare şi solidificare a energiei sexuale se poate remedia prin anumite  tehnici/metode de transmutare şi de sublimare a acestei energii care, odată ce este pusă în mişcare într-un sens ascendent, devine un valoros combustibil pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a stării noastre de bine, atât la nivel fizic, cât şi sufletesc şi spiritual.

Există numeroase metode perfect naturale de a menține sănătatea prostatei și de a direcționa în sus această energie creatoare sexuală:

Metode de deblocare

METODELE DE DEBLOCARE/ TRANSMUTARE ŞI RIDICARE/SUBLIMARE A ENERGIEI ACUMULATE

Se pot împărți în două categorii, în funcţie de acţiunea pe care o exercită asupra acesteia:

1. Acţiuni de împingere a energiei

Acţiunile de împingere se realizează sub forma contracţiilor musculaturii anexe regiunii genitale şi anale (în special muşchii ischio-cavernoşi, bulbo-cavernoşi, sfincterul anal şi sfincterul uretral).

Aceste contracţii erau practicate încă din antichitate, tradiția milenară yoga cunoscându-le sub numele de BANDHAS-uri. Termenul bandha înseamnă „„stopare“, „blocare“, „contracţie“. Prin urmare, bandha-ele sunt anumite contracţii yoghine speciale, zonale, care redirijează sau blochează energiile subtile ale fiinţei.”12

2. Acţiuni de tragere / Absorbţie a energiei

Tehnicile de uddhiyana bandha şi nauli kriya, precum şi alte forme mai avansate de sublimare care implică retenţii puternice şi îndelungate pe vid, folosesc această forţă de sucţiune pe care vidul abdominal o creează pentru a absorbi energia din nivelele inferioare către manipura chakra, de unde ea poate fi apoi direcţionată mai sus.

Calea bărbatului conștient

În cadrul programului Calea Bărbatului Conștient vom învăța gradat cele mai eficiente tehnici de impingere și absorbție a energiei și, totodată, îți voi prezenta o metodă completă și foarte eficientă pentru tonifierea și îmbunătățirea sănătății prostatei.

Click aici pentru mai multe detalii despre programul Calea Bărbatului Conștient.

Share:

Fii mereu la curent

© 2021 Theodor Pop. All rights reserved. Developed by ALY Media

Scrie-ne si noi te sunăm pentru a discuta gratuit.

Fii la curent cu ultimele noutăți

Abonează-te la newsletter-ul nostru lunar