Caută
Close this search box.

[INSPIRAȚII] 🌹 Timpul de calitate petrecut în cuplu (2)



Ai o relație la distanță și e tot mai dificil să reiei legătura de fiecare dată, simți că vă îndepărtați tot mai mult unul de celălalt, și-ți este teamă că în ritmul acesta relația nu va supraviețui. Sau poate simți că petreceți prea mult timp împreună și au început să apară saturația, obișnuința, plictiseala și devalorizarea prezenței celuilalt. Care e formula magică? Care e acel ”minim necesar” ca relația să aibă consistență și să fie vie și care e acel optim pentru ca ea să se păstreze magnetică, plină de magie și fluturi în stomac pentru amândoi?


Bună! Sunt Theodor, trainer de masculinitate și relații de cuplu, și în acest mail îți  voi povesti despre ce înseamnă un timp de calitate pentru relație și despre cum să faci ca fiecare clipă petrecută în doi să aibă valoare și savoare. Dacă ai ratat primul mail despre diferențele dintre ce-și doresc bărbații și ce-și doresc femeile de la relație, vezi aici.

Timpul în doi este o condiție primordială pentru funcționarea oricărei relații –  este esențial pentru construirea intimității, crează posibilitatea cunoașterii reciproce și permite ca relația să se aprofundeze. Până la urmă, e normal ca o relație să aibă nevoie de timp pentru a crește și pentru a deveni cu adevărat puternică și împlinitoare.

Nu voi insista asupra diferențelor dintre bărbați și femei, dar ca să avem o bază de înțelegere comună, îți voi spune că aceste diferențe se văd ușor și în nevoia de timp petrecut împreună.

În general, femeile au să petreacă mai mult timp împreună cu bărbatul iubit, și să fie timp de calitate. Pentru bărbați, cel mai important e ca timpul împreună cu iubita să fie un timp de calitate care să includă intimitate fizică intensă și pasională, iar durata poate să fie mai mică fără nicio problemă – uneori este chiar preferabil.

Ce trebuie să reții până aici este că femeile au cu siguranță nevoie de mai mult timp!

Există , deci, un timp standard sau optim pentru o relație? NU, din păcate sau din fericire, acest timp optim diferă de la un cuplu la altul. Avem însă și o veste bună: există unele principii legate de timpul în doi care sunt universal valabile.

Așadar, iată care sunt regulile de care e necesar să ții cont:

#1 În cazul în care ai o relație fizică apropiată, alternează timpul în doi cu intervale de timp separat, pentru a evita plictiseala, obișnuința cu prezența celuilalt și oboseala care uneori apare după un timp mai îndelungat petrecut în doi.

Riscul unei relații la distanță, pe de altă parte, este deconectarea emoțională și înstrăinarea. De aceea, este importantă păstrarea unei minime comunicări în relațiile la distanță. Preferabil este ca această comunicare să aibă o anumită regularitate (fără a fi exagerată), pentru ca amândoi să simțiți că relația e stabilă și să nu apară teama că celălalt a uitat de tine.

#2 Nu vă sufocați reciproc cu prea multe mesaje sau telefoane, pentru a compensa absența fizică. Acest lucru poate fi epuizant pe plan psihic și în timp va face ca atracția și misterul să se erodeze. De multe ori, la bărbați, apare senzația de a fi controlat și monitorizat, care generează un sentiment de repulsie și chiar agresivitate față de celălalt.  

#3 Reconectările fizice în cadrul relațiilor la distanță pot fi deosebit de intense, chiar tulburătoare emoțional pentru o femeie. Prin urmare, fii cât mai conștientă și mai atentă în atitudinea ta, și bucură-te plenar de prezența iubitului tău, fără a îl sufoca cu volumul gigantic al emoțiilor tale (nu îl strivi sub o tonă de întrebări sau cu o colecție de așteptări nerăbdătoare pe care le-ai adunat de-a lungul timpului).

#4 E bine să impui un ritm sau un program? Sfatul meu este să eviți să vă vedeți de dragul de a vă vedea sau din sentimentul de obligație. Fiecare întâlnire merită să aibă un scop minim, să urmăriți ceva, astfel încât relația să nu se transforme într-o rutină, ci să fie mereu surprinzătoare și proaspătă. Nu uita că vă întâlniți pentru că vă iubiți, nu pentru că aveți vreo datorie de îndeplinit.

#5 Și, în cele din urmă, cel mai important aspect atât al relațiilor la distanță, cât și al celor fizice apropiate este CALITATEA.

Per total, calitatea este mai importantă decât cantitatea, uneori chiar exponențial. Cum să faci ca fiecare clipă să conteze? Cum aduci calitatea în relație?

Fie că faceți dragoste, vă jucați împreună sau savurați împreună o cină delicioasă și vă împărtășiți gânduri și trăiri, un indice al calității timpului în doi este dat de măsura în care vă conectați sufletește atunci când sunteți împreună. Sufletul chiar contează! 🙂 Fii atentă la starea sufletească pe care o ai în timpul întâlnirii și la cea cu care rămâi după întâlnire!

Așadar, calitatea este mai importantă decât cantitatea și abilitatea ta de a fi prezentă și dăruită 100% în interacțiunea cu bărbatul iubit va satisface nevoia lui de intimitate, care pentru el înseamnă adevărata calitate.

Mai mult, dacă această nevoie a calității e împlinită în viața bărbatului, el nu va pune atât de mult accent pe cantitatea de timp, și astfel relația va fi mult mai longevivă și între voi va exista un climat de libertate și încredere.

Tu ții cont de aceste reguli? Ce înseamnă pentru tine timpul de calitate petrecut în cuplu și cum îl creezi?

În mailul următor îți voi spune de ce dormitul împreună nu este un timp de calitate petrecut împreună și cum îl poți transforma din inamic în alitatul atracției și fericirii în cuplu.

Pe curând!

Scrie-ne si noi te sunăm pentru a discuta gratuit.